Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Star Wars Porg - Csillagok háborúja PVC kulcstartó

Star Wars
2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. szeptember 04.
Szerezhető hűségpontok: 13

Méret: 5 x 2.5 cm

Anyaga : PVC

2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Ezt az eredeti,licenc kulcstartót ihlette: 

porg a Csillagok háborúja elképzelt univerzumának egyik, nem intelligens, de kíváncsi élőlénye.

A porg az Ahch-To nevű bolygó tengeri, madárszerű élőlénye, melynek tömzsi testfelépítése, rövid szárnyai, úszóhártyás lábai és csőr nélküli lapos pofája van. A fajra jellemző a nemi kétalakúság, azaz a hím és a tojó többé-kevésbé különbözik egymástól. A hím valamivel nagyobb a tojónál és a szemei környékén több narancssárga színnel rendelkezik. Mindkét nemnél a pofa alsó része és a hasi tájéka fehér, a homloka – a tojónál -, a háti része és a szárnyai, a barnától a szürkéig változik. A tollazata sűrű, puha és vízálló. A nagy tollazata miatt a porg nehezebbnek tűnik, mint amilyen valójában. A rövid szárnyai miatt nem képes nagyobb távokra elrepülni, azonban a lábain fürgén szalad. A szivárványhártyája barna, a szembogara fekete.

A hűvösebb éghajlatot kedveli. Tápláléka a bolygó óceánjaiban található kisebb hal- és rákszerű élőlények. Fészkelési és pihenési célokból a sziklákat keresi. A fiókái nagyszájú pehelygombócként néznek ki. Igen kíváncsi lény, a fényes tárgyak lenyűgözik a porgot. A fogságban kedveli gazdája simogatását. Úgy a vadonban, mint a fogságban – főleg ha jól érzi magát – hosszú és összetett énekeket hallat.

Ilyen ahch-tói „tengeri madarakat” „Az utolsó Jedik” című filmben lehet látni. Úgy a természetes felületeken, mint mesterséges építményeken képes fészkelni. A Millennium Falcon (Ezeréves Sólyom) űrhajóba is fészket rakott legalább négy porg. A porgos jelenetek főleg Csubakkával hozhatók össze; hiszen a két faj között előbb ellenségeskedés, aztán barátság jön létre.

A porg faj megalkotását az Ahch-To igazi helyszíneként szolgáló Skellig Michael szigeten élő lunda (Fratercula arctica) madárfaj ihlette.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!